Monday, April 7, 2014

Kekasih Untuk Dia, sudah buka untuk pesanan.



Cerita ni, cerita aku dan dia sahaja. Tentang cinta kami dan impian kami berdua. Mulanya, cerita bos dengan pekerja. Alah, macam cerita-cerita yang lain juga. Marah, benci, kutuk dan ala-ala filem Hindustan. Semuanya sama saja, tapi yang membezakan cerita kami dengan cerita orang lain ialah, dalam cerita ini hanya ada aku dan dia sahaja. Kami tidak perlukan sesiapa pun.
Kemudian bertukar jadi cerita rindu-rinduan. Dia jauh, aku rindu, dia dekat pun rindu bagai nak rak, tapi mana boleh aku jatuh cinta dengan dia. Dia siapa, aku siapa. Bezanya macam merak kayangan dengan gagak di rimba.
Namun, nama juga cinta. Kalau sudah cinta, duduk di benua Afrika pun macam duduk di Alaska. Tak boleh nak cakap apalah kalau virus cinta sudah menyerang.
“Sayang...”
“Ya...”
“Di dunia ini ada tiga yang abang suka.”
“Apa tu?”
“Pertama matahari, kedua bintang.”
“Yang ketiga?”
“Sayanglah.”
“Matahari untuk siang hari, bintang untuk malam hari, sayang untuk selamanya di hati abang...” 
Ah! Siapa yang tak cair kalau disogok dengan kata-kata begitu. Buat aku tak kenal yang mana siang dan yang mana malam.
Ironinya, mana ada cerita cinta manis selalu. Tanpa rasa masam, mana cukup perisanya. Jadi, mampukah kami berdua menikmati rasa masam itu kalau sudah selalu terlebih gula? Jangan lupa untuk mengetahui manis dan masam cerita cinta kami dalam KEKASIH UNTUK DIA.

42 comments:

hasiza bt abdullah said...

assalamulaikum. nak tanya buku ni dah ada kat pasaran ke. kalu dah ada saya nak beli. nak buat pesanan online susah sikit

marissa said...

waalikumusalam. ni akak print sendiri aje. tak jual kat kedai jual online aje.

norazma said...

Mcmana nk order

marissa said...

norazma

CARA-CARA PEMBAYARAN NOVEL KEKASIH UNTUK DIA

BAYARAN BOLEH DIBUAT SEKARANG

HARGA NOVEL RM28 (SEMENANJUNG)
HARGA NOVEL RM31 ( SABAH & SARAWAK)

POSTAGE SEMENANJUNG ~ RM8

POSTAGE SABAH & SARAWAK ~ RM10

CARA PEMBAYARAN :

MALAYAN BANKING BERHAD MBB 552107614036
ATAS NAMA TERATAK KASIH PUBLICATION

SILA EMAILKAN BUKTI PEMBAYARAN BANK-IN-SLIP DAN BUTIRAN PERIBADI SEPERTI DIBAWAH KE :
orderkud@gmail.com

1) NAMA PENUH
2) NAMA FB
3) NO TEL
4) ALAMAT PENGHANTARAN

PENGEPOSAN AKAN DILAKUKAN SEBAIK SAHAJA NOVEL TERSEBUT SAMPAI KE TANGAN KAMI.

****SILA AMBIL PERHATIAN SEGALA BUTIRAN HENDAKLAH DIEMAIL JGN PM KERANA KAMI TAKUT NAMA AKAN TERCICIR DARI SENARAI.****

siti mulan said...

Marissa : Kena bayar 28 + 8 ker atau 28 nett.

marissa said...

kena bayar 28+ kos pos mengikut kawasan

Jauhariatul Hidayah Johar said...

sy dh try email..tp alamat emailnya salah..cba bg yg btul..sy dh buat pmbyrn

marissa said...

orderkud@gmail.com

annabanan4 said...

Ini edisi terhad ke? Kite org jauhhh. Nk order bila dh balik nanti jer kekdahnya. Harap2 tk me lepas...

onnie areyou said...

sy dah transfer payment from RHB to MBB today..

marissa said...

anna, insya Allah masih ada.

onnie, terima kasih.

nur kaseh said...

Ni yg hero n heroin dia hazrul n azian ka? Smbungan yg di blog tu?

nur kaseh said...

Ok saya dh bank in n email...order atas nama noorhidayah.. agak2 bila dapat ek...

Hezrin Abdullah said...

saya dah bank in from cimb & dah email particulars. Masalahnya, saya tak faham tentang email bukti pembayaran. namun, saya dah email transaction to recipient. harap apa yg saya buat adalah betul....

Hezrin Abdullah said...

menunggu dengan tak sabar nk baca buku ni...dh baca yg dlm blog...suka sangat character pompuan tu yg selambe gilerrr

siti mulan said...

Marissa : Bila nak dapat buku. Tak sabar nak baca.

marissa said...

insya Allah, proses penghangtaran bermula isnin depan. kami mulakan dengan tarikh pembayaran 7/4 terlebih dahulu. kami akan pos mengikut tarikh berikutnya. terima kasih semua. sabar menunggu ya. kalau mahu melihat senarai nama yang membuat pembayaran boleh join group teratak kasih.

nur kaseh said...

Kt mana nk join group tu marissa?

Norbaity Mohd Zaid said...

marissa saya nak tnya masih lagi valid ker kalau nak order....saya berminat lah...thanks

marissa said...

nor, masih dibuka untuk pesanan.

jeevalita samikanu said...

masih boleh order lagi kah?

marissa said...

jeevalita, order masih dibuka

Pretty clouds said...

masih buka order?

marissa said...

pretty, masih buka

Mryus Slumber said...

Oder msh buka lagi ke?

Syarahatul Amannina Mohd Yusoff said...

Masih bole order ke?

Terpakai Novel said...

masih blh order ke

marissa said...

kawan2 yang mahukan KUD, masih lagi ada. boleh lihat di grup teratak kasih.

Norhazia Abdul Alim said...

Kalau nak KUD lagi masih ada ke?

Ema Yahaya said...

buku nie boleh order lg x??

marissa said...

kud masih ada. boleh pm teratak kasih ya.

Zzlyna Zaini said...

Salam...marissa novel kekasih utk dia ada stok lg x?

alexa dea said...

salam,masih ad stok lagi x?sy dah cr kt byk bookstores,tp dah xder....kecewa....

Farisha Rose said...

Salam, novel KEKASIH UNTUK DIA ada lagi? Saya nak order.

Mamazarasofia said...

saya betul betul nak beli novel KUD ni. sanggup bayar mahal. please sms 0193111310

Hamizah Hashim said...

salam, buku kekasih untuk dia ni ada lagi x? saya betul2 nak beli buku ni.

marissa said...

maaf ya, KUD memang dah habis.

aZie said...

Nk tye ade stock lg utk buku nie....(maaf ttinggal kpal).

norhaslinda alias said...

Sis..x cetak semula ke novel ni..?dh lama cari

norhaslinda alias said...

Sis..x cetak semula ke novel ni..?dh lama cari

Nalinah Devi said...

Sis KUD masih ada stok tak. Nak order online.

Ahmad Sa'diah said...

Masih ada lagi tak? Nak order